Mera Paris

Dag två i Paris började vid Notre Dame. I Paris råder som ni kanske vet ett förlängt undantagstillstånd och enligt officiella bedömningen ligger terrorhotet i Frankrike på nivå 2 av 3. Det innebar flera kontroller av väskor vid t.ex. Varuhus och beväpnade vakter överallt. Jag tycker att det bidrog till en känsla av säkerhet.


Invid Notre Dame ligger Shakespeare & company, en bokhandel som sedan 1922 har sålt engelska böcker i Paris. Bokhandeln vandaliserades och förstördes under andra världskriget och öppnades pånytt på den nuvarande adressen efter kriget. Man fick inte fotografera inne, men det var böcker från golv till tak, och med en stege kunde man komma åt det man ville. Tänk om man kunde vara en hel dag på ett sådant fantastiskt ställe?! En skulle ju inte tacka nej till det.


När vi nådde Luxemburg parken tittade solen fram och vi satt en stund och njöt i parken som är så fin.Vi åt lunch på legendariska Café de Flore där bl.a. Sartre och Simone de Beauvoir i tiderna var stammisar. Råkade gå ett bord utanför Cafét, riktigt mysigt! Glömde tydligen att fota här.

Köpte med hem macaroons från Ladurée påvägen förbi Sorbonnes universitet.

Vi gick till Rodin muséet och köpte biljetten som gav åtkomst till parken. Martta jobbar med konst och är mycket mera insatt än jag men Tänkaren (Le penseur) kände jag också igen.


Härifrån gick vi till Eiffeltornet där vi mötte upp Marttas kompis från Mexico över ett glas vin på ett café i närheten.


Vi hann också in till Galerie Lafayette en sväng. Så fint! Och vyn över staden från leksaksavdelningen var fantastisk.


Middag åt vi på Hotel Amour, stämningen var mysig och platsen grönskande. Maten var ok. Dålig bild här nedan men ni kanske förstår stämningen.


Tänk vad mycket man hinner under en dag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s