Stockholm levererade

Stockholm blev sista stoppet för oss innan hemresan. Vi bodde vid Globen och första kvällen googlade jag snabbt den närmaste lekparken för barnen för att de skulle få springa av sig lite. Lekparken visade sig ligga i ett väldigt mysigt område med trähus, det var riktigt lugnt och stilla. Förvånaden var stor då vi råkade hitta en riktigt pärla till restaurang bakom knuten: Gamla Enskede matbod. Mysigt, gott och massor poäng till stället.
Följande morgon skulle sambon jobba så det var jag och barnen hela dagen direkt från morgonen. Vi började med utmaning buffébrekkare med en 4 och 5 åring. Alltid lika avslappnande, thank god för i-pads säger jag bara.


Därefter tog vi tunnelbanan in till stan och gick i några butiker med barnen. Efter lunchen tog vi oss till Humlegårdens lekpark. Barnen hittade nya kompisar och vi trides i parken hela 3 timmar! Efter det gick vi till Kungsträdgården för en välförtjänt glasspaus.


Vi tog oss ännu till rum för barn för att läsa böcker och leka lite. Superlyckat det också, dessutom blev det filmvisning också där. Vi stannade kvar tills de stängde för dagen.


Då vi skulle åka till hotellet såg vi att de också hade en interaktiv utställning för barn på gallerie 5 på kulturhuset, perfekt program för följande dag alltså. Innan vi somnade som stockar blev det ännu middag nära hotellet och en sväng via matboden.

Följande morgon åkte vi till Kulturhuset igen för att kolla på utställningen med Pettson och Findus, Mamma mu, Nase osv. Så BRA! Utställningen håller på till mitten av september, är gratis för barn och vuxna betalar ynka 40 kr för inträde. Rekommenerar varmt, perfekt för barn upp till kanske 7-år.


Vi kunde ha sysselsatt oss många fler dagar i Stockholm men tyvärr så var det dags att åka hem med Viking igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s