Semestern har börjat!

Äntligen här på Mallorca! Det är mycket varmare här än förra året vid samma tidpunkt, efter kl.19 var det ännu +35 igår. Man behöver verkligen inte frysa. Skönt att bo helt vid stranden i värmen!


Älskar vyn från vår balkong! Det är svårt att fånga på bild men havet är så otroligt fint och turkost.

Efter att vi fått nycklarna till vårt boende gick vi raka vägen till vår stammis Hawaii för lunch. Samma trevliga bekanta personal och snabb service. Helt perfekt.


Sedan stranden såklart. Det är så varmt i havet!


Efter obligatorisk strandsväng blev det storhandlande i Eroskin här invid oss. Gick också och blåste upp våra badkompisar lilla enhörningen och donitsen som givetvis skulle testas så det blev mera strand på kvällen.Man hinner med mycket när allting är nära huset. Det tar 1 minut att ta sig till straden typ och kanske 4 till matbutiken.

Tänka sig att vi samma dag vaknade till +13 grader i Helsingfors och sedan landade i Palma med +33 strax efter kl.11.

Vi har det så bra här igen.

Annonser

4 reaktioner på ”Semestern har börjat!

  1. Hola! Vi bor i ett hus som har fyra lägenheter i sig, så vi delar gård med 3 andra familjer. Vi har varit väldigt nöjda att bo här som vi bor nu, på gränsen till Muro. Här finns bra matbutik och så är stranden på typ bakgården, med en remsa träd som ger skugga om man vill. Det är ungefär 3 km till hamnen som är trevlig att besöka ibland, tidigare har gått dit men nu har det varit extra varmt så vi har tagit taxi (men det är rätt förmånligt här!)
   Det är skönt att bo nära stranden då man får lite fläkt från havet. Klicka på Alcudia i högra kanten så kommer det upp allt som jag skrivit från tidigare år med länkar till äldre inlägg.
   Här brevid oss finns ett hotell som verkar trevligt, heter Ivory Playa brukar gå dit på massage och får låna poolen samtidigt.

   Liked by 1 person

   1. Är det möjligt att få en ännu exaktare länk till boendet? Funderar på att åka på familjesemester i vår och vi skulle gärna kolla närmare på det boendet som ni har varit så nöjda med.
    Hur tycker du att man klarar sig utan pool i månadsskiftet maj-juni? Är det tillräckligt varmt i havet då redan så en 1åring och en 4 åring skulle trivas eller rekommenderar du boende med pool?
    Tacksam för svar 😊

    Gilla

   2. Hej, jo tydligen så finns de inte länge på homeaway men hittade dem här: https://www.booking.com/hotel/es/countess-of-the-bay-attic.fi.html De har flera hus med lägenheter i, så bilderna som är i länken är t.ex inte just från det boende vi bodde på, men de är ganska lika o ligger nära varandra. Nu har vi ju inte varit där i maj, så svårt att säga om det. Men vi har alltid åkt i mitten av juni och då har det nog varit varmt i havet. I år var det supervarmt hav redan 13.6 då vi åkte, men det råkade också vara extra varmt väder typ +35, vilket det nog inte tidigare år har varit.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s