Dubai

Vi firade jul och nyår i Dubai, något helt nytt för oss. Både Dubai och att fira julen utomlands.

img_4635

Dubai överraskade oss positivt med sin värme, det var närmare 30 grader nästan dagligen och kvällarna var också varma och fuktiga. Ett annat stort plus var att tidsskillnaden var så liten (+2 timmar) och att flygtiden dessutom var så kort (ca. 6 timmar) var också sådant som man uppskattar då man reser med barn.

Jag hade råkat hitta ett bra hotellerbjudande på ett strandhotell som var alldeles härligt på alla sätt. Fina och rymliga rum men fantastiskt utsikt, Enorm och mångsidig brekkare buffé, loungen med afternoon tea och pre-dinner drinks och massa småplock, isglass mannen som delade ut isglass till de som ville ha dagligen, barnrum med ett pass gratis barnpassning om dagen, vattenpark med egen ingång från hotellet, ett av Dubais mest uppskattade gym.Buggy bilarna tog oss också till närliggande souken och madinat (ett Venedig liknande ställe med kanaler). Vi hade ett Club rum vilket betydde att man förutom de vanliga poolena hade tillgång till executive poolområdet där man fick en egen kylväska med vattenflaskor och vattenmelon och annat gott serverat till sig. Nackdelen med hotellet då? Jo, det var alldeles otroligt dyrt att äta på restaurangerna. Men det kunde man exempelvis lösa genom att gå över vägen till lilla shopping mallens foodcourt.


Vi åkte också till Dubai mall, som var så otroligt smockat med folk att det var ganska jobbigt faktiskt. Vi kollade på akvariet utifrån, åt på cheesecake facory och gick i några butiker. Det hela var bara too much, kanske berodde det på tidpunkten (högtid och shopping festivals) men det var nog alldeles för stort och för mycket människor i min smak.


Emirates mall var snäppet trevligare, där måste vi ju kolla på den berömda skidbacken som finns inuti shopping mallen. Helt crazy. Men också här var det helt otroligt mycket folk.

Slutligen lyckades vi med en trevlig upplevelse och det var då vi åkte till outlet mallen genast på morgonen. Där var det lugnt och där gjorde vi några fynd.

Barnen älskade Dubai och tycket själv också att det är ett lätt resmål om man vill till värmen för att vara tillsammans och vila ut sig lite. Sedan finns det ju en massa sysselsättning också, men för oss räckte det mer än väl med det som jag beskrev att vi gjort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s